Granola morgentærter
Hvad siger du til en müesli-muffin til morgenmad? Toppingen er lavet af bær og Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt.
Forberedelse:
- Forvarm ovnen til 165 °C. Smør 6 små tærteforme og stil dem til siden. Hæld mandelmel, havregryn, Hermesetas Drys-let, salt og kanel i en skål og rør det rundt. Tilsæt kokosolie og brug bagsiden af en stor træske eller dine hænder til at arbejde kokosolien ind i blandingen. Hak mandler groft og ælt dem ind i dejen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og ælt det sammen.
- Fordel granolablandingen i tærteformene og tryk det godt ned i bunden og op ad siderne. Bag granolatærterne i ovnen i 12-15 minutter og lad dem derefter køle helt af. Server med skyr og friske bær.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Tærter:
Mandelmel
80 g
Havregryn
250 g
Hermesetas Drys-let
8 g
Salt
1/4 tsk
Stødt kanel
1/4 tsk
Kokosolie
1.2 dl
Mandler
100 g
Smeltet smør
25 g
Topping:
Skyr
250 g
Berries
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
13108
2184
kcal
3121
520
Protein g
126
21
Kulhydrater g
165
27
Fedt g
214
35