Opskrifter

Fennikel-appelsin-salat

Denne vegane salat af fennikel og appelsin er et perfekt tilbehør, som modvirker winterblues. Dens solrige aromaer pifter enhver kedelig dag op.

Forberedelse:

  1. Riv fennikelknolden fint (eller skær i fine strimler med en kniv). Filetér appelsinen og tilsæt appelsinfileterne til fennikelstrimlerne. Pres saften ud af appelsinsnitterne og stil til side.
  2. Tilsæt til den pressede appelsinsaft, hvidvineddike, olivenolie, Hermesetas Flydende og ½ tsk salt. Hæld dressingen til fennikelstrimlerne og appelsinfileterne og rør rundt. Til serveringen fordeles salaten på tallerkner, pyntes med lidt fennikelgrønt og nydes straks.

    Tipp: Fennikelsalaten får et særlig fint strejf ved tilsætning af 1 spsk rosa peber.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
10 minutter
Kalorier pr. portion:
Produkter:
Portioner:
2
Ingredienser
Fennikelknold
1 stk. (ca. 400 g)
Appelsin
1 stk.
Olivenolie
3 spsk
Hvidvineddike
2 spsk
Hermesetas Flydende
5 dråber
Salt
1/2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
1676
838
kcal
399
200
Protein g
6
3
Kulhydrater g
22
11
Fedt g
31.5
16