Opskrift

Citron-jordbærtærte

Citron-jordbærtærte

TILBEREDNING:

Bland Hermesetas Drys-Let, mel og koldt fedtstof sammen til en smulderagtig blanding. Bland koldt vand i dejen. Spred dejen på bund og kanter af en tærteform (ø 26 cm). Sæt formen i køleskabet i 30 minutter. Bland forsigtigt hytteost og creme fraîche, Hermesetas Drys-Let, æggeblommer, citronsaft og revet citronskal. Pisk æggehviderne stive og bland det i hytteostblandingen. Hæld fyldet på dejen i formen. Bages i nederste del af ovnen ved 150 grader C i ca. 45 minutter. Lad det køle af. Dæk overfladen med jordbær og drys Hermesetas Drys-Let ovenpå.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
283
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Dejen:
Hermesetas Drys-Let
1/2 dl
Hvedemel
2 dl
Smør eller margarine
150 g
Koldt vand
1/4 dl
Fyld:
Hytteost
1 bæger (250 g)
Creme fraîche
1 bæger (200 g)
Hermesetas Drys-let
1 3/4 dl
Æggeblommer
2
Revet citronskal og saften fra en stor citron
1
Æggehvider
2
Garnering:
Jordbær
3 dl
Hermesetas Drys-Let
1 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
9471
1183
kcal
2266
283
Protein g
58
7
Kulhydrater g
131
16
Fedt g
160
20