Opskrift

Birkes Citronvafler

Birkes Citronvafler

TILBEREDNING:

Mal havregrynene meget fint i en blender. Hæld speltmel, bagepulver, Hermesetas Drys-Let og citronskal i en skål. Pisk æg, mælk, yoghurt, citronsaft og flydende kokosolie sammen. Tilsæt de flydende ingredienser til melet og bland om til en dej. Tilsæt birkes under omrøring. Smør vaffeljernet let med lidt kokosolie, forvarm det og bag vaflerne i portioner. Fordel flødeskum på vaflerne efter smag. Serveres varmt og pyntet med ristede mandelflager og blåbær.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
20 minutter
Kalorier pr. portion:
275
Produkter:
Portioner:
7
Ingredienser
Vafler:
Havregryn
100 g
Speltfuldkornsmel
70 g
Bagepulver
1 pk
Hermesetas Drys-Let
8 g
Revet skal fra 1 citron
Æg
2
Mandelmælk
125 ml
Yoghurt, 1,5%
150 g
Saft fra citron
1
Kokosolie, flydende
20 g
Birkes
3 spsk
Topping:
Flødeskum
200 ml
Stegte mandelflager
30 g
Blåbær
50 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8078
1154
kcal
1925
275
Protein g
63
9
Kulhydrater g
133
19
Fedt g
133
19