Opskrifter

Berlinere med vaniljecreme

En lækker dessert til alle, der ønsker sig lidt mere og som elsker friturestegt mad: Luftige Berlinere med tyktflydende vaniljecreme. Dette bagværk laves med Hermesetas Drys-Let.

Forberedelse:

  1. Vaniljecreme: Hæld fløde, mælk, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Lad det simre. Hæld æggeblommer og Hermesetas Drys-Let i en skål og pisk det igennem. Pisk derefter maizena i æggeblommeblandingen. Bland en lille smule af mælkeblandingen i skålen med æggeblandingen og hæld derefter hele æggeblandingen op i gryden. Varm op på svag varme til langsomt cremen tyknes. Tag gryden af varmen og lad cremen afkøle helt. Fisk vaniljestangen op og hæld cremen i en skål. Dæk skålen med køkkenfilm og stil cremen i køleskabet.
  2. Berlinere: Varm mælken indtil den er lunken, og hæld det i en skål sammen med gæret. Rør gæret ud og lad det stå i 5 minutter. Hæld mel, Hermesetas Drys-Let og salt i en ny skål og rør det sammen. Tilsæt langsomt gærmælken under omrøring og rør, indtil al mælk er tilsat. Tilsæt æggene et ad gangen mens der fortsat røres. Ælt dejen igennem i 5 minutter indtil du har en glat og fast kugle. Tilsæt smør en spiseske ad gangen mens der røres. Fortsæt indtil alt er tilsat og rør videre ved høj hastighed indtil dejen bliver elastisk. Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et varmt og tørt sted i en time, og dejens størrelse er fordoblet.
  3. Slå dejen ud på et bord, ælt hurtigt luften ud af dejen og læg dejen i skålen igen. Beklæd skålen med køkkenfilm og stil dejen til hævning i køleskabet natten over. Slå dejen ud på et meldækket bord og rul den ud med en kagerulle indtil den er ca. 1.5 cm tyk. Udstik dejen til cirkler på 7-8 cm og placer dem på en bageplade med bagepapir. Fortsæt indtil al dejen er brugt.
  4. Dæk bagepladen med et klæde og stil den til hævning et varmt og tørt sted i 30 minutter. Hæld olien i en gryde og opvarm det til 180 °C. Læg forsigtigt et par færdighævede berlinere side om side i den varme olie, og lad dem stege i 1 minut hvorefter de vendes og steger videre 1 minut på den anden side. Fortsæt indtil alle berlinere er færdige. Hæld vaniljecremen i en sprøjtepose med en spids tyl, tryk et hul i siden af hver berliner og sprøjt cremen ind indtil berlineren er fyldt.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
120 minutter
Kalorier pr. portion:
510
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
VANILJECREME:
Fløde
2.5 dl
Sødmælk
2.5 dl
Korn fra 1 vaniljestang
1
Æggeblommer
4
Hermesetas Drys-Let
7 g
Maizena
45 g
BERLINERE:
Mælk
1.2 dl
Tørgær
11 g
Hvedemel
420 g
Hermesetas Drys-Let
5 g
Salt
1 tsk
Æg, stuetemperatur
3
Smør, stuetemperatur
100 g
Olie til friture
1.5 L
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
25737
2145
kcal
6128
510
Protein g
104
8
Kulhydrater g
370
31
Fedt g
470
39