Bananmuffins med valnødder
Er du en kræsen slikmund? Prøv disse udsøgte, sunde muffins med speltmel, havregryn, bananer og valnødder.
Forberedelse:
- Varm ovnen op til 180°C over-/ undervarme Kom de tørre ingredienser (speltmel, havregryn, Hermesetas Drys-Let, bagepulver, natron og kanel) i en skål og bland det hele godt sammen. Hak valnødderne og stil dem tilside.
- Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med rapsolien og ægget til en ensartet masse. Kom de mosede bananer og halvdelen af valnødderne i melblandingen og rør rundt. Fordel den færdige dej i 4 små muffinsforme, drys resten af valnødderne henover bag dem i 30 minutter.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Speltmel
70 g
Havregryn, finvalsede
50 g
Hermesetas Drys-Let
5 g
Bagepulver
1 tsk
Natron
1 tsk
Kanel
1/2 tsk
Bananer, meget modne
2 stk.
Rapsolie
3 spsk
Æg (str. M)
1 stk.
Valnødder
40 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
5682
1420
kcal
1353
338
Protein g
32
8
Kulhydrater g
148
37
Fedt g
70
17.5