Opskrifter

Aspargessalat med purløg og æg

Farvel til vinterens kulde: Denne aspargessalat med æg og forårsløg smager af forår. Også lækker med små radiser & agurker.

Forberedelse:

  1. Skræl aspargesstænglerne og skær dem i ca. 3 cm lange stykker (de træagtige ender skæres af). Kom aspargesstykkerne i en gryde med vand sammen med et drys salt, og lad dem småkoge under låg ved middel varme i ca. 10 minutter, aspargesne skal stadig være sprøde. Rør rundt en gang imellem.
  2. Mens aspargesne koger, kan du gøre resten af tingene klar: De hårdkogte æg pilles, halveres og skæres i skiver. Purløget snittes fint, og karsen klippes af.
  3. Lad de kogte asparges dryppe af i en si. Gem kogevandet fra aspargesne. Lad de kogte asparges køle af et øjeblik. Kom dem herefter op i skål og bland dem med ingredienserne til dressingen. Vend resten af de forberedte ingredienser i og bland det hele sammen. Smages til med salt og peber og serveres helst lun.

    Tip: For at give salaten lidt ekstra friskhed kan du vende fintsnittede skiver af radiser eller agurk i lige inden servering.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
25 minutter
Kalorier pr. portion:
231
Produkter:
Portioner:
2
Ingredienser
Til salaten
Asparges
500 g
Salt
1/2 tsk
Æg, hårdkogte
2 stk.
Purløg
2 spsk
Karse (valgfrit)
1 spsk
Til dressingen
Asparges-bouillon
50 ml
Neutral madolie
2 spsk
Æbleeddike
1 spsk
Hermesetas Flydende
5 dråber
Salt
1 drys
Sort peber
1 drys
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
1940
970
kcal
462
231
Protein g
24.5
12.5
Kulhydrater g
17.5
9
Fedt g
32.5
16.5