Opskrift

Æble- og tyttebærkage med valnødder

TILBEREDNING:

Stil ovnen på 175 ºC.
Smør en springform på 22 cm i diameter, og drys den med rasp.

Rør smeltet margarine og Hermesetas Drys-Let. Let sammen. Skil æggeblommerne fra æggehviderne. Pisk æggeblommerne i, én ad gangen, og mælken. Tilsæt mælk blandet med bagepulver, hakkede valnødder og til sidst tyttebær. Pisk æggehviderne til skum, og vend forsigtigt skummet i blandingen. Hæld blandingen i formen. Skræl æblerne, fjern kernerne, og skærm dem i både. Stik dem ned i blandingen. Bages i den nederste del af ovnen i 50-60 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, før kanten løsnes. Pynt evt. med Hermesetas Drys-Let og valnødder.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
80 minutter
Kalorier pr. portion:
216
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Margarine
125 g
Hermesetas Drys-Let
3 1/2 dl
Æg
3
Mælk
1 1/2 dl
Hvedemel
2 1/2 dl
Bagepulver
2 tsk
Grovhackade valnötter, (spara några till garnering)
50 g
Färska eller frysta lingon
2 dl
Syrliga äpplen, gärna röda
2 - 3
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
9040
904
kcal
2160
216
Kulhydrater g
150
15
Fedt g