Vinterkrydrede cupcakes
Uanset om du bor i København, Ålborg eller Esbjerg: Denne opskrift på cupcakes er bare lækker! Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt, giver den specielle smag.
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 170 °C. Hæld de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen. Tilsæt smørret og rør i et par minutter. Tilsæt cremefraiche, pisk, og tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring indtil dejen er fin og ensartet.
- Fyld dejen i cupcakeforme, så formene er 3/4 fyldt op, og stil dem i ovnen. Bag cupcakesne i 18 minutter eller indtil de er færdige. Tag cupcakesne ud af ovnen og lad dem køle fuldstændig af.
- Hæld alle ingredienserne til frostingen i en skål og pisk dem grundigt igennem indtil frostingen er let og luftig. Smag til og tilsæt evt. mere Hermesetas efter behov. Fyld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl, og dekorer dine cupcakes med en flot swirl.
Næringsværdier pr. portion
1352
kj
322
kcal
7
protein g
15
kulhydrater g
26
fedt g
Ingredienser til 10 portioner
Cupcake:
180 g | Hvedemel |
20 g | Hermesetas Drys-let |
2 tsk | Bagepulver |
1 1/2 tsk | Kanel |
1 tsk | Stødt muskatnød |
1/2 tsk | Salt |
1 tsk | Vaniljepulver |
120 g | Smør, stuetemperatur |
1 dl | Creme fraiche |
1 | Æg, stuetemperatur |
Frosting:
250 g | Mascarpone |
4 spsk | Skyr |
1-2 tsk | Hermesetas Drys-let |