Sprød müsli med chokolade (granola)
For mange rosiner? For lidt nødder? Der mangler ligesom noget? Lav din egen sprøde müsli med chokolade og spis kun det, som du bedst kan lide!
Forberedelse
- Hæld de tørre ingredienser i en stor skål og rør godt rundt. Tilsæt den usødede æblemos og den smeltede kokosolie til den tørre blanding, rør godt rundt og fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.
- Bag granola-blandingen ved 160 °C over-/ undervarme i ca. 45 minutter, indtil blandingen er ristet. Åbn lågen til ovnen en smule hvert 10. minut, så dampen slipper ud, og rør rundt i granolaen. Hvis granola-blandingen stadig er fugtig efter 45 minutter, skal bagetiden i ovnen forlænges.
- Så snart granolaen er færdigristet, tages den ud af ovnen og afkøles helt. Granolen opbevares i en lufttæt, lukket beholder, hvor den kan holde sig et par uger.
Tip: Det er vigtigt, at denne sprøde müsli er helt tør og fuldstændig afkølet, inden den kommes i den lukkede beholder (for at undgå, at der dannes skimmel i beholderen).
Næringsværdier pr. portion
795
kj
189
kcal
5
protein g
9
kulhydrater g
15
fedt g
Ingredienser til 10 portioner
Tørre ingredienser
100 g | Havregryn |
50 g | Mandler eller hasselnødder |
25 g | Kokosflager |
25 g | Kokosmel |
50 g | Kakaonibs |
40 g | Kakaopulver |
10 g | Hermesetas Drys-Let |
Flydende ingredienser
150 g | Usødet æblemos |
50 g | Kokosolie, smeltet |