Salat i glas med kylling og karrydressing
Lav en farvestrålende lag-på-lag-salat med kylling og karrydressing i et glas: Resultatet ser ikke kun fantastisk ud, det er også super nemt at tage salaten med.
Forberedelse
- Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen, smag til med salt og fortynd evt. dressingen med lidt vand og stil den tilside.
- Gør de forskellige ingredienser til salaten klar: vask grøntsagerne og salaten. Pluk bladene af salathovedet, skær minipeberfrugterne i strimler, skær cherrytomaterne i halve og skær forårsløget i ringe. Skær det kogte kyllingebryst ud i strimler.
- Når de friske ingredienser er gjort klar, starter tilberedningen. Her er det vigtigt at tilsætte de enkelte komponenter i den rigtige rækkefølge, da salaten ellers godt kan blive smattet.
Først hældes karrydressingen ned i et glas med tætsluttende låg. Herefter lægges de forskellige ingredienser i lag i nedenstående rækkefølge: Forårslæg, kikærter, minipeberfrugter, kylling, cherrytomater, romainesalat og til sidst de ristede nødder.
Generelle huskeregler, når ingredienserne skal lægges i lag:
Fyld altid dressingen ned glasset som det første. Herefter de sprøde grøntsager, som ikke er sarte. I det næste lag kommer proteinerne (efter smag kan bruges kylling, tun, tofu osv.) og til sidste de mere sarte grøntsager, salaten og de ristede nødder.
Næringsværdier pr. portion
2201
kj
524
kcal
33
protein g
28.5
kulhydrater g
29
fedt g
Ingredienser til 1 portioner
Til salaten
1 | Romainesalat (lille) |
2 | Minipeberfrugter, forskellige farver |
5 | Cherrytomater |
1 | Forårsløg |
65 g | Kikærter fra dåse, afdryppede |
75 g | Kyllingebryst, kogt |
1 spsk | Snacknødder til salat, ristede |
Til karrydressingen
40 g | Yoghurt |
20 ml | Æbleeddike |
20 ml | Olivenolie |
15 dråber | Hermesetas Flydende |
1 tsk | Sennep |
1 tsk | Karry |
0,5 tsk | Salt |