Saftig kage med kirsebær og nødder
Lust auf einen saftigen Kuchen mit Haselnüssen, Kirschen + Schoggi? Assugrin sorgt für leichte Süsse, Zimt für die richtige Würze.
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme. Hak den mørke chokolade, stil den til side. Lad kirsebærrene dryppe af i en si. Smør en springform (Ø24 cm) godt.
- Pisk smør, Hermesetas Drys-Let og æg til en luftig masse i en køkkenmaskine. Bland speltmel, malede hasselnødder, kanel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål og rør det sammen med smør- og ægblandingen. Til sidst røres den hakkede chokolade og halvdelen af de afdryppede kirsebær i sammen med dejen.
- Herefter fordeles den forberedte dej jævnt i springformen, den anden halvdel af de afdryppede kirsebær fordeles oven på kagen, og kagen bages i ovnen i 50 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist efter bagningen.
Næringsværdier pr. portion
1052
kj
250
kcal
4.5
protein g
18
kulhydrater g
18
fedt g
Ingredienser til 12 portioner
125 g | Smør |
15 g | Hermesetas Drys-Let |
3 stk. | Æg (str. L) |
100 g | Speltmel |
100 g | Hasselnødder, malede |
1 tsk | Kanel |
1 tsk | Bagepulver |
1/2 tsk | Natron |
1 drys | Salt |
100 g | Mørk chokolade (min. 70 %) |
1 glas (drænet vægt 350 g) | Kirsebær |