Search

Ris Alamande med vanille

60 minutter
Desserter

Julen i år bliver klassisk! Glæd dine venner og din familie på klassisk vis med ris à la mande.

Forberedelse

  1. Hæld grødris og vand i en tykbundet gryde og kog det op. Lad det småkoge i 3 minutter. Hæld mælken i gryden og rør rundt. Lad langsomt grøden varme op til det koger. Rør jævnligt så grøden ikke brænder på.
  2. Tilsæt salt, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og Hermesetas Drys-Let, og lad grøden koge ved svag varme i 40-50 minutter. Når grøden er kogt færdig tages gryden af varmen, og grøden køles af. Fisk den tomme vaniljestang op og stil gryden i køleskabet til grøden er helt kold.
  3. Pisk fløden til en fast flødeskum og vend den i risengrøden. Kog 0.5 L vand og hæld vandet i en skål. Hæld mandlerne i det kogende vand og lad mandlerne trække i 5 minutter. Smut derefter mandlerne, hak dem groft og vend dem i grøden.

Næringsværdier pr. portion

2185
kj
520
kcal
12.5
protein g
38
kulhydrater g
35.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 6 portioner

200 g Grødris
2 dl Vand
1 1/4 L Sødmælk
1/2 tsk Salt
1 Vaniljestang
7 g Hermesetas Drys-Let
4 dl Piskefløde
50 g Mandler
200 g Grødris 2 dl Vand 1 1/4 L Sødmælk 1/2 tsk Salt 1 Vaniljestang 7 g Hermesetas Drys-Let 4 dl Piskefløde 50 g Mandler

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt