Ovnbagt butternut-græskar med timian og ristede nødder
Lækker opskrift til low-carb-fans: Når efterårsvinden suser udenfor, sørger butternut-græskarret med timian og valnødder for varme og god stemning.
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme. Skræl butternut-græskarret med en kartoffelskræller og skær det over i to halve. Fjern kernerne med en ske. Læg det forberedte græskar på en bageplade med ydersiden opad, dryp olivenolie hen over og forbag det i 20 minutter.
- Imens forberedes smør- og nøddesaucen: Rist valnødderne på en pande ved mellem varme. Tilsæt smør, timian, Hermesetas Flydende og salt og varm det op under omrøring.
- Brug en skarp kniv og skær 0,5 cm ned i græskarret på tværs efter forbagningen. Læg det tilbage på bagepladen og dryp den tilberedte smør- og nøddesauce hen over.
Bages herefter i yderligere 40 minutter. Anrettes på 2 tallerkner og nydes varm.
Næringsværdier pr. portion
1858
kj
442
kcal
5.5
protein g
23.5
kulhydrater g
37
fedt g
Ingredienser til 2 portioner
1 stk. | Butternut-græskar |
1 spsk | Olivenolie |
30 g | Valnødder, hakkede |
50 g | Smør |
1 spsk | Timian, friske blade fra kvisten |
5 dråber | Hermesetas Flydende |
1/2 tsk | Salt |