Search

Ovnbagt butternut-græskar med timian og ristede nødder

70 minutter
Bagning
Snacks

Lækker opskrift til low-carb-fans: Når efterårsvinden suser udenfor, sørger butternut-græskarret med timian og valnødder for varme og god stemning.

Forberedelse

  1. Forvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme. Skræl butternut-græskarret med en kartoffelskræller og skær det over i to halve. Fjern kernerne med en ske. Læg det forberedte græskar på en bageplade med ydersiden opad, dryp olivenolie hen over og forbag det i 20 minutter.
  2. Imens forberedes smør- og nøddesaucen: Rist valnødderne på en pande ved mellem varme. Tilsæt smør, timian, Hermesetas Flydende og salt og varm det op under omrøring.
  3. Brug en skarp kniv og skær 0,5 cm ned i græskarret på tværs efter forbagningen. Læg det tilbage på bagepladen og dryp den tilberedte smør- og nøddesauce hen over.
    Bages herefter i yderligere 40 minutter. Anrettes på 2 tallerkner og nydes varm.

Næringsværdier pr. portion

1858
kj
442
kcal
5.5
protein g
23.5
kulhydrater g
37
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 2 portioner

1 stk. Butternut-græskar
1 spsk Olivenolie
30 g Valnødder, hakkede
50 g Smør
1 spsk Timian, friske blade fra kvisten
5 dråber Hermesetas Flydende
1/2 tsk Salt
1 stk. Butternut-græskar 1 spsk Olivenolie 30 g Valnødder, hakkede 50 g Smør 1 spsk Timian, friske blade fra kvisten 5 dråber Hermesetas Flydende 1/2 tsk Salt

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt