Search

Nem æble-blåbær-crumble

60 minutter
Desserter
Morgenmad

Crispy, frugtig, uimodståelig: Der findes ingen nemmere genvej til lykken end denne æble-blåbær-crumble. Smag selv!

Forberedelse

  1. Forvarm bageovnen på 200°C over- og undervarme.
  2. Vask æblerne, skræl dem og skær dem i tern.
    Riv lidt citronskræl fra citronen (ca. 1 tsk) med en rive, tilsæt til æbleternene med 1 spsk citronsaft og bland det godt sammen. Hæld i en ovnfast form sammen med de frosne blåbær.
  3. Bland havregryn, Hermesetas Drys-Let og vanilje i en skål og ælt sammen med smørret. Hak mandlerne groft og arbejd dem ind i crumble-massen. Fordel den færdige crumble-masse på frugten og bag i den forvarmede bageovn på midterske skinne. Tjek efter 40 min. bagetid, om æblerne er bløde og crumble-massen er brunet.

    Smager fantastisk kombineret med græsk joghurt eller piskefløde!

    Tip: Hvis du foretrækker din crumble mere saftig, kan du tilsætte 50 ml æblejuice eller vand til frugten eller stege frugten i panden og derefter bage den i ovnen med crumble-massen henover.

Næringsværdier pr. portion

1846
kj
439
kcal
11
protein g
42.5
kulhydrater g
25.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 2 portioner

Frugtbasis:

2 æbler (Boskop)
50 g frosne blåbær
1 citron, ubehandlet
2 æbler (Boskop) 50 g frosne blåbær 1 citron, ubehandlet

Crumble:

75 g havregryn, fintvalsede
40 g mandler
30 g smør
2 spsk Hermesetas Drys-Let
1 knsp malet vanilje
75 g havregryn, fintvalsede 40 g mandler 30 g smør 2 spsk Hermesetas Drys-Let 1 knsp malet vanilje

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt