Nem æble-blåbær-crumble
Crispy, frugtig, uimodståelig: Der findes ingen nemmere genvej til lykken end denne æble-blåbær-crumble. Smag selv!
Forberedelse
- Forvarm bageovnen på 200°C over- og undervarme.
- Vask æblerne, skræl dem og skær dem i tern.
Riv lidt citronskræl fra citronen (ca. 1 tsk) med en rive, tilsæt til æbleternene med 1 spsk citronsaft og bland det godt sammen. Hæld i en ovnfast form sammen med de frosne blåbær. - Bland havregryn, Hermesetas Drys-Let og vanilje i en skål og ælt sammen med smørret. Hak mandlerne groft og arbejd dem ind i crumble-massen. Fordel den færdige crumble-masse på frugten og bag i den forvarmede bageovn på midterske skinne. Tjek efter 40 min. bagetid, om æblerne er bløde og crumble-massen er brunet.
Smager fantastisk kombineret med græsk joghurt eller piskefløde!
Tip: Hvis du foretrækker din crumble mere saftig, kan du tilsætte 50 ml æblejuice eller vand til frugten eller stege frugten i panden og derefter bage den i ovnen med crumble-massen henover.
Næringsværdier pr. portion
1846
kj
439
kcal
11
protein g
42.5
kulhydrater g
25.5
fedt g
Ingredienser til 2 portioner
Frugtbasis:
2 | æbler (Boskop) |
50 g | frosne blåbær |
1 | citron, ubehandlet |
Crumble:
75 g | havregryn, fintvalsede |
40 g | mandler |
30 g | smør |
2 spsk | Hermesetas Drys-Let |
1 knsp | malet vanilje |