Mousse au chocolat pyntet med bær
Det bedste, der kan ske for en plade chokolade: en hjemmelavet mousse au chocolat. For en sand nydelse: pynt klassikeren med bær.
Forberedelse
- Hak chokoladen, skær smørret i små stykker og smelt begge dele med rommen i en skål hen over vandbadet.
- Skil æggeblomme og æggehvide og rør æggeblommen i den smeltede chokolade-smør-masse. Pisk æggehviden med Hermesetas Drys-Let stiv Pisk til sidst fløden stiv og hæld den forsigtigt i.
- Fyld den færdige mousse au chocolat i fire små portionsglas. Pynt med bær inden servering.
Tip: Du kan twiste din mousse meget simpelt ved at tilsætte kanel og chili eller revet appelsinskræl. Hvis man vil servere sin mousse au chocolat med nødder, smager amaretto fantastisk i stedet for rom.
Næringsværdier pr. portion
2458
kj
585
kcal
9
protein g
29
kulhydrater g
48
fedt g
Ingredienser til 4 portioner
200 g | Mørk chokolade (min. 70 % kakao) |
50 g | Smør |
3 stk. | Æg |
200 ml | Fløde |
5 g | Hermesetas Drys-Let |
2 tsk | Rom |
Bær til pynt |