Lidt sundere julesmåkager (mørdej med ideer til forskellige varianter)
Sunde julesmåkager til dem, der godt kan lide, at det er nemt og hurtigt: Prøv forskellige varianter med vores grunddej af speltmel.
Forberedelse
- Bland mel, stivelse, Hermesetas Drys-Let, bagepulver og salt sammen. Ælt det kolde smør og lidt vand sammen med ingredienserne og stil det på køl i mindst 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 °C over-/ undervarme. Rul dejen ud og stik småkagerne ud. Bag dem i ovnen i ca. 10 -12 minutter.
Tip: Du kan nemt ændre smagen på dejen ved at tilsætte lidt honningkagekrydderi eller kakao. Hvis man f.eks. deler dejen i to og farver den ene halvdel med 1 spsk. kakaopulver, kan man bage to forskellige slags småkager af den samme dej.
Næringsværdier pr. portion
160
kj
38
kcal
0.5
protein g
4
kulhydrater g
2
fedt g
Ingredienser til 20 portioner
100 g | Speltmel |
10 g | Stivelse |
5 g | Hermesetas Drys-Let |
1/2 tsk | Bagepulver |
1 drys | Salt |
50 g | Smør, koldt |
1 spsk | Vand, koldt |