Kokos-æggelikør med vanilje
Ikke kun et højdepunkt til Påske: Vores æggelikør med kokosmælk og vanilje egner sig fremragende som gave eller til at nyde den selv.
Preparation
- Bland kokosmælken sammen med æggeblomme, Hermesetas Drys-Let og den malede vanilje med et piskeris i en gryde ved middel varme, indtil blandingen bliver lidt tyk - sørg for, at den ikke bliver for varm (fra 68°C størkner æggeblommen). Så snart æggelikøren i gryden begynder at blive tykkere, tilsætter du rom og blander godt sammen.
- Fyld den stadig varme æggelikør på en flaske og lad den køle af. Opbevar den i køleskabet. Hvis likøren skiller en smule, når den skal hældes på glas, skal den blot rystes godt en ekstra gang - og igen er æggelikøren dejligt homogen.
- Likøren bliver mere tyktflydende med tiden, trækker godt igennem og smager endnu bedre efter nogle dage!
Tip: Et dejligt alternativ til vaniljen er den lidt mere økonomiske tonkabønne.
Også perfekt som værtindegave.
Nutritional values per serving
475
kj
113
kcal
2
protein g
1.5
carbohydrates g
8.5
fat g
Ingredients for 8 servings
200 ml | kokosmælk |
100 ml | rom |
3 spsk | Hermesetas Drys-Let |
1 knsp | vanilje, malet |
3 | æggeblomme |