Search

Kokos-æggelikør med vanilje

15 minutter
Desserter
Drikke

Ikke kun et højdepunkt til Påske: Vores æggelikør med kokosmælk og vanilje egner sig fremragende som gave eller til at nyde den selv.

Forberedelse

  1. Bland kokosmælken sammen med æggeblomme, Hermesetas Drys-Let og den malede vanilje med et piskeris i en gryde ved middel varme, indtil blandingen bliver lidt tyk - sørg for, at den ikke bliver for varm (fra 68°C størkner æggeblommen). Så snart æggelikøren i gryden begynder at blive tykkere, tilsætter du rom og blander godt sammen.
  2. Fyld den stadig varme æggelikør på en flaske og lad den køle af. Opbevar den i køleskabet. Hvis likøren skiller en smule, når den skal hældes på glas, skal den blot rystes godt en ekstra gang - og igen er æggelikøren dejligt homogen.
  3. Likøren bliver mere tyktflydende med tiden, trækker godt igennem og smager endnu bedre efter nogle dage!

    Tip: Et dejligt alternativ til vaniljen er den lidt mere økonomiske tonkabønne.

    Også perfekt som værtindegave.

Næringsværdier pr. portion

475
kj
113
kcal
2
protein g
1.5
kulhydrater g
8.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 8 portioner

200 ml kokosmælk
100 ml rom
3 spsk Hermesetas Drys-Let
1 knsp vanilje, malet
3 æggeblomme
200 ml kokosmælk 100 ml rom 3 spsk Hermesetas Drys-Let 1 knsp vanilje, malet 3 æggeblomme

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt