Search

Kirsebærlagkage fra Schwarzwald

60 minutter
Bagning
Desserter

Kirsebærlagkage fra Schwarzwald ✓ Klassikere ✓ Nem at tilberede ✓ Både til fest og hverdag: Denne opskrift er din garanti for en lækker eftermiddag.

Forberedelse

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celcius over-/ undervarme. Bland speltmel, stivelse, kakao og bagepulver sammen og stil tilside. Si evt. melblandingen for et finere resultat.
  2. Del æggehviderne fra blommerne, og pisk æggehviderne med et drys salt og stil tilside. Herefter piskes æggeblommerne sammen med Hermesetas Drys-Let. De piskede æggehvider vendes forsigtigt med den forberedte melblanding og fordeles i en springform beklædt med bagepapir. Bages i ca. 25 minutter på midterste rille i den forvarmede ovn. Herefter løsnes den fra springformen og vendes ud på en køkkenrist. Træk bagepapiret af og lad biskuitten køle helt af.
  3. Til kirsebærfyldet presses kirsebærrerne igennem en si, og saften samles op. Tag de 12 flotteste kirsebær fra til pynt og stil tilside. Rør stivelsen med en del af kirsebærsaften. Bring den resterende kirsebærsaft i kog med 2 spsk Hermesetas Drys-Let og den løsnede stivelse, indtil stivelsen bliver tyk. Tag massen fra komfuret og rør kirsebærrene i.
  4. Halvér biskuitten. Pisk fløden stiv med Hermesetas Drys-Let og lad flødestivelsen drysse i, kort før den er helt stiv. Sæt kun de forskellige elementer sammen: Dryp først lidt kirsebærvand på biskuitbunden og dæk den herefter med kirsebærfyldet. Tilsæt halvdelen af det forberedte flødeskum og stryg glat. Tryk den anden bund let på og dryp igen lidt kirsevand på. Fyld ca. 3 spsk af det resterende flødeskum i en sprøjtepose. Smør det øvrige flødeskum på lagkagen, sprøjt 12 dupper på med sprøjteposen og pynt med de gemte kirsebær. Drys hakket chokolade på overfladen og kanten. Sæt på køl, indtil lagkagen serveres.

Næringsværdier pr. portion

1253
kj
298
kcal
6.5
protein g
24.5
kulhydrater g
19.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 12 portioner

Til Choko biskuitten

6 stk. Æg (str. M)
20 g Hermesetas Drys-Let
100 g Speltmel
60 g Stivelse
40 g Bagekakao
2 tsk Bagepulver
6 stk. Æg (str. M) 20 g Hermesetas Drys-Let 100 g Speltmel 60 g Stivelse 40 g Bagekakao 2 tsk Bagepulver

Til fyld og pynt

1 glas (drænet vægt 350 g) Kirsebær
2 spsk Stivelse
3 spsk Hermesetas Drys-Let
500 ml Fløde
2 breve Flødestivelse
ca. 4 spsk Kirsebærvand (kan udelades)
50 g Chokoladedrys (60% kakao; kan udelades)
1 glas (drænet vægt 350 g) Kirsebær 2 spsk Stivelse 3 spsk Hermesetas Drys-Let 500 ml Fløde 2 breve Flødestivelse ca. 4 spsk Kirsebærvand (kan udelades) 50 g Chokoladedrys (60% kakao; kan udelades)