Jordbærmarmelade med chiafrø
Jordbærmarmelade uden kogning: Prøv vores nemme opskrift med chiafrø - den sukkerfri marmelade bliver færdig af sig selv i køleskabet.
Forberedelse
- Blend de rensede jordbær sammen med Hermesetas Drys-Let. Hæld herefter chiafrøene i jordbærpureen og rør straks det hele godt sammen.
Bemærk: Det er normalt, at frugtpureen i starten virker ret flydende; chiafrøene vil suge væsken op efter noget tid. - Hæld blandingen op i et eller flere glas med tætsluttende låg og lad det stå i køleskabet i mindst 2 timer.
Tip: Marmeladen kan også tilberedes med anden frugt, f.eks. blåbær eller hindbær. Afhængigt af hvilken frugt man anvender, bør frugtpureen presses igennem en si, inden man tilsætter chiafrøene, for at undgå kerner og hele stykker frugt i marmeladen.
Marmeladen kan holde sig ca. 4 dage i køleskab.
Næringsværdier pr. portion
80
kj
19
kcal
0.5
protein g
2
kulhydrater g
1
fedt g
Ingredienser til 6 portioner
100 g | Jordbær |
1 spsk | Hermesetas Drys-Let |
1 spsk | Chiafrø |