Hjemmelavet limonade med jordbærsirup og basilikum
Denne hjemmelavede limonade med jordbærsirup og basilikum er en rigtig tørstslukker. Tilsat lidt champagne bliver den til en frisk, frugtagtig aperitif.
Forberedelse
- Rens jordbærene og kom dem i en gryde med vand og Hermesetas Drys-Let og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme og rør regelmæssigt rundt. Pas på: Det bobler og kan sprøjte op fra gryden!
- Tilsæt basilikum, lad blandingen afkøle lidt, pres den igennem en si og smag til med citron. Tilsidst fyldes blandingen igennem en si ned i en ren flaske med låg og opbevares i køleskabet.
- Til den hjemmelavede limonade fyldes et glas med mineralvand. Kom herefter 1 spiseskefuld jorbærsirup i glasset og rør rundt. Serveres med en skive citron, lidt basilikum og isterninger.
Tip: Hvis du tilsætter lidt champagne, har du en fantastisk sommer-aperitif!
Næringsværdier pr. portion
449
kj
107
kcal
1.5
protein g
22.5
kulhydrater g
1
fedt g
Ingredienser til 1 portioner
Til jordbærsiruppen
200 g | Jordbær |
150 g | Vand |
10 g | Hermesetas Drys-Let |
1 spsk | Basilikum |
1 spsk | Citronsaft |
Til limonaden
150 ml | Mineralvand |
1 spsk | Jordbærsirup |
4 stk. | Basilikumblade |
1 stk. | Skive af citron |
00:10:00 | Isterninger |