Search

Hjemmelavet limonade med jordbærsirup og basilikum

30 minutter
Drikke

Denne hjemmelavede limonade med jordbærsirup og basilikum er en rigtig tørstslukker. Tilsat lidt champagne bliver den til en frisk, frugtagtig aperitif.

Forberedelse

  1. Rens jordbærene og kom dem i en gryde med vand og Hermesetas Drys-Let og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme og rør regelmæssigt rundt. Pas på: Det bobler og kan sprøjte op fra gryden!
  2. Tilsæt basilikum, lad blandingen afkøle lidt, pres den igennem en si og smag til med citron. Tilsidst fyldes blandingen igennem en si ned i en ren flaske med låg og opbevares i køleskabet.
  3. Til den hjemmelavede limonade fyldes et glas med mineralvand. Kom herefter 1 spiseskefuld jorbærsirup i glasset og rør rundt. Serveres med en skive citron, lidt basilikum og isterninger.

    Tip: Hvis du tilsætter lidt champagne, har du en fantastisk sommer-aperitif!

Næringsværdier pr. portion

449
kj
107
kcal
1.5
protein g
22.5
kulhydrater g
1
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 1 portioner

Til jordbærsiruppen

200 g Jordbær
150 g Vand
10 g Hermesetas Drys-Let
1 spsk Basilikum
1 spsk Citronsaft
200 g Jordbær 150 g Vand 10 g Hermesetas Drys-Let 1 spsk Basilikum 1 spsk Citronsaft

Til limonaden

150 ml Mineralvand
1 spsk Jordbærsirup
4 stk. Basilikumblade
1 stk. Skive af citron
00:10:00 Isterninger
150 ml Mineralvand 1 spsk Jordbærsirup 4 stk. Basilikumblade 1 stk. Skive af citron 00:10:00 Isterninger

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt