Gulerodskage med karamelliserede nødder
Forberedelse
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Smør en lille kageform (Ø 14-16 cm) med fedt og drys den med mel.
- Skræl guleroden og riv den fint. Pisk æggene til en luftig masse med Hermesetas Baking. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem ind i den luftige masse. Hæld forsigtigt den revne gulerod og rapsolien i. Hæld dejen i formen. Bag kagen på midterste rille i ca. 40-50 minutter. Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter, vend den herefter ud af formen på den tallerken og lad den køle af til stuetemperatur.
- Tilsæt ingredienserne til toppingen i skålen og rør forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet masse. Opløs Hermesetas Baking i vand på en lille stegepande. Tilsæt nødder. Rist nødderne et kort øjeblik og sørg for, at de ikke brænder på. Krydr med 1 knivspids salt. Læg nødderne en tallerken og lad dem køle af.
- Put toppingen hen over kagen. Hak nødderne en smule og drys dem hen over kagen. Pynt evt. gulerodskagen.
- Tip: Tag den dobbelte mængde af ingredienser, hvis du ønsker at bage kagen i en større form (Ø 20–22 cm).
Næringsværdier pr. portion
1686
kj
405
kcal
11
protein g
27
kulhydrater g
27.5
fedt g
Ingredienser til 6 portioner
Kage
150 g (1 stor) | gulerod |
2 | æg |
1 1/2 dl | Hermesetas Baking |
2 dl | hvedemel |
2 tsk | bagepulver |
2 tsk | honningkagekrydderi (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk nelliker og 1/2 tsk ingefær) |
1 dl | rapsolie |
Topping
100 g | flødeost, naturel |
Hermesetas Baking |
Karamelliserede nødder
3 spsk | Hermesetas Baking |
1 spsk | vand |
50 g | hasselnødder eller mandler |
1 | knivspids salt |