Search

Gulerodskage med karamelliserede nødder

90 minutter
Bagning
Desserter

Forberedelse

  1. Opvarm ovnen til 175 °C.
  2. Smør en lille kageform (Ø 14-16 cm) med fedt og drys den med mel.
  3. Skræl guleroden og riv den fint. Pisk æggene til en luftig masse med Hermesetas Baking. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem ind i den luftige masse. Hæld forsigtigt den revne gulerod og rapsolien i. Hæld dejen i formen. Bag kagen på midterste rille i ca. 40-50 minutter. Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter, vend den herefter ud af formen på den tallerken og lad den køle af til stuetemperatur.
  4. Tilsæt ingredienserne til toppingen i skålen og rør forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet masse. Opløs Hermesetas Baking i vand på en lille stegepande. Tilsæt nødder. Rist nødderne et kort øjeblik og sørg for, at de ikke brænder på. Krydr med 1 knivspids salt. Læg nødderne en tallerken og lad dem køle af.
  5. Put toppingen hen over kagen. Hak nødderne en smule og drys dem hen over kagen. Pynt evt. gulerodskagen.
  6. Tip: Tag den dobbelte mængde af ingredienser, hvis du ønsker at bage kagen i en større form (Ø 20–22 cm).

Næringsværdier pr. portion

1686
kj
405
kcal
11
protein g
27
kulhydrater g
27.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 6 portioner

Kage

150 g (1 stor) gulerod
2 æg
1 1/2 dl Hermesetas Baking
2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk honningkagekrydderi (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk nelliker og 1/2 tsk ingefær)
1 dl rapsolie
150 g (1 stor) gulerod 2 æg 1 1/2 dl Hermesetas Baking 2 dl hvedemel 2 tsk bagepulver 2 tsk honningkagekrydderi (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk nelliker og 1/2 tsk ingefær) 1 dl rapsolie

Topping

100 g flødeost, naturel
Hermesetas Baking
100 g flødeost, naturel Hermesetas Baking

Karamelliserede nødder

3 spsk Hermesetas Baking
1 spsk vand
50 g hasselnødder eller mandler
1 knivspids salt
3 spsk Hermesetas Baking 1 spsk vand 50 g hasselnødder eller mandler 1 knivspids salt

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt