Granola morgentærter
Hvad siger du til en müesli-muffin til morgenmad? Toppingen er lavet af bær og Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt.
Forberedelse
- Forvarm ovnen til 165 °C. Smør 6 små tærteforme og stil dem til siden. Hæld mandelmel, havregryn, Hermesetas Drys-let, salt og kanel i en skål og rør det rundt. Tilsæt kokosolie og brug bagsiden af en stor træske eller dine hænder til at arbejde kokosolien ind i blandingen. Hak mandler groft og ælt dem ind i dejen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og ælt det sammen.
- Fordel granolablandingen i tærteformene og tryk det godt ned i bunden og op ad siderne. Bag granolatærterne i ovnen i 12-15 minutter og lad dem derefter køle helt af. Server med skyr og friske bær.
Næringsværdier pr. portion
2184
kj
520
kcal
21
protein g
27
kulhydrater g
35
fedt g
Ingredienser til 6 portioner
Tærter:
80 g | Mandelmel |
250 g | Havregryn |
8 g | Hermesetas Drys-let |
1/4 tsk | Salt |
1/4 tsk | Stødt kanel |
1.2 dl | Kokosolie |
100 g | Mandler |
25 g | Smeltet smør |
Topping:
250 g | Skyr |
Berries |