Golden rum bundt cake
Retro er in, sukker er yt: Bag en saftig "Gugelhupf" (østrigsk romkage) med rom og den lette sødme fra Hermesetas.
Forberedelse
- Kage: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en bundt cake form med smør og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud. Sigt de tørre ingredienser (mel, Hermesetas Drys-Let, majsstivelse, salt, natron og bagepulver) sammen i en skål. Stil skålen til siden. Hæld creme fraiche i en ny skal sammen med fløde, mørk rom og vaniljeekstrakt. Pisk det sammen.
Hæld det stuetempererede smør i skålen til en røremaskine sammen med de 50 g Hermesetas Drys-Let og pisk det sammen. Skru op for hastigheden og pisk indtil smørret bliver lyst og luftigt. Slå æggene ud i smørblandingen ét ad gangen, og pisk igennem indtil ægget er inkorporeret. Fortsæt indtil alle æggene er i, og gentag med blommerne. Skrab skålens sider ned med en dejskraber og pisk hurtigt igennem. Tilsæt nu hhv. de tørre og de våde ingredienser skiftevis til smør-/æggeblandingen lidt ad gangen mens der piskes. Fortsæt indtil alt er tilsat og dejen er jævn og ensartet. Hæld dejen ud i bageformen og stil formen i ovnen. Bag kagen i 1t 10 min, eller indtil du kan stikke en pind i uden der hænger dej ved. - Topping: Forbered romsiruppen mens kagen bager. Hæld alle ingredienser til siruppen i en gryde og varm det langsomt op til det simrer. Lad det simre i 8 minutter. Lad siruppen køle af i gryden mens kagen bages færdig i ovnen.
- Kage: Når kagen er færdigbagt i ovnen tages den ud og køler af i formen i 15 minutter. Vend derefter kagen ud på en bagerist og lad den køle helt af. Rengør i mellemtiden kageformen. Når kagen er kølet helt af placeres kageformen ovenpå kagen så den passer i, og kagen vendes tilbage i formen. Pris huller i kagens bund og hæld romsiruppen ud over hullerne. Lad siruppen suges godt ind i kagen og vend derefter kagen ud på et kagefad.
Næringsværdier pr. portion
2032
kj
484
kcal
7.5
protein g
26.5
kulhydrater g
35
fedt g
Ingredienser til 12 portioner
Kage:
400 g | Hvedemel |
6 g | Hermesetas Drys-Let |
20 g | Majsstivelse |
1/2 tsk | Salt |
1/2 tsk | Natron |
1/2 tsk | Bagepulver |
225 g | Creme fraiche |
1.8 dl | Fløde |
0.6 dl | Mørk rom |
1 spsk | Vaniljeekstrakt |
225 g | Smør, stuetemperatur |
50 g | Hermesetas Drys-Let |
4 | Æg |
2 | Æggeblommer |
Romsirup:
70 g | Smør |
0.6 dl | Vand |
20 g | Hermesetas Drys-Let |
1/4 tsk | Salt |
1 dl | Mørk rom |
1 tsk | Vaniljeekstrakt |