Fennikel-appelsin-salat
Denne vegane salat af fennikel og appelsin er et perfekt tilbehør, som modvirker winterblues. Dens solrige aromaer pifter enhver kedelig dag op.
Forberedelse
- Riv fennikelknolden fint (eller skær i fine strimler med en kniv). Filetér appelsinen og tilsæt appelsinfileterne til fennikelstrimlerne. Pres saften ud af appelsinsnitterne og stil til side.
- Tilsæt til den pressede appelsinsaft, hvidvineddike, olivenolie, Hermesetas Flydende og ½ tsk salt. Hæld dressingen til fennikelstrimlerne og appelsinfileterne og rør rundt. Til serveringen fordeles salaten på tallerkner, pyntes med lidt fennikelgrønt og nydes straks.
Tipp: Fennikelsalaten får et særlig fint strejf ved tilsætning af 1 spsk rosa peber.
Næringsværdier pr. portion
838
kj
200
kcal
3
protein g
11
kulhydrater g
16
fedt g
Ingredienser til 2 portioner
1 stk. (ca. 400 g) | Fennikelknold |
1 stk. | Appelsin |
3 spsk | Olivenolie |
2 spsk | Hvidvineddike |
5 dråber | Hermesetas Flydende |
1/2 tsk | Salt |