Chokoladefondant
En uimodståelig opskrift med bare 5 ingredienser til Valentinsdag: Disse små chokoladekager med flydende kerne smelter ethvert hjerte.
Forberedelse
- Forvarm ovnen på 200 ºC (alm. ovn, ikke varmluft). Smør 4 runde forme (5x5 cm) og drys dem med lidt mel. Bank det overskydende mel ud.
- Hak chokoladen groft og hæld den i en skål sammen med smørret. Smelt chokolade og smør enten over et vandbad eller i en mikroovn, og rør rundt indtil det er godt blandet sammen. Tilsæt Hermesetas Drys-Let og rør det sammen. Sigt mel i skålen mens der røres. Tilsæt æggeblommer og –hvider, og rør rundt indtil dejen er ensartet.
- Hæld dejen i formene så de er 3/4 fyldt og bag chokoladefondanterne i ovnen i 7-10 minutter. Toppen skal være let blævrende, når du tager dem ud af ovnen, således at midten stadig er ubagt.
- TIP: Kagen skal være fast i randen, men flydende indeni. Sæt forsigtigt kagen af på en desserttallerken, da kagen nemt kan gå i stykker pga. den flydende kerne. Stik ikke en træpind ned i kagens midte, men i randen, for at kontrollere om kagen er bagt nok. En vulkan af chokolade!
Næringsværdier pr. portion
1853
kj
441
kcal
8
protein g
21
kulhydrater g
37
fedt g
Ingredienser til 4 portioner
100 g | Mørk chokolade, 70% |
100 g | Smør |
5 g | Hermesetas Drys-Let |
40 g | Hvedemel |
100 g | Æggeblommer |
50 g | Æggehvider |