Search

Aspargessalat med purløg og æg

25 minutter
Salater
Snacks

Winterkälte ade: Dieser Spargelsalat mit Ei und Schnittlauch weckt Frühlingsgefühle. Auch mit Radieschen & Gurke ein Schmaus.

Forberedelse

  1. Skræl aspargesstænglerne og skær dem i ca. 3 cm lange stykker (de træagtige ender skæres af). Kom aspargesstykkerne i en gryde med vand sammen med et drys salt, og lad dem småkoge under låg ved middel varme i ca. 10 minutter, aspargesne skal stadig være sprøde. Rør rundt en gang imellem.
  2. Mens aspargesne koger, kan du gøre resten af tingene klar: De hårdkogte æg pilles, halveres og skæres i skiver. Purløget snittes fint, og karsen klippes af.
  3. Lad de kogte asparges dryppe af i en si. Gem kogevandet fra aspargesne. Lad de kogte asparges køle af et øjeblik. Kom dem herefter op i skål og bland dem med ingredienserne til dressingen. Vend resten af de forberedte ingredienser i og bland det hele sammen. Smages til med salt og peber og serveres helst lun.

    Tip: For at give salaten lidt ekstra friskhed kan du vende fintsnittede skiver af radiser eller agurk i lige inden servering.

Næringsværdier pr. portion

970
kj
231
kcal
12.5
protein g
9
kulhydrater g
16.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 2 portioner

Til salaten

500 g Asparges
1/2 tsk Salt
2 stk. Æg, hårdkogte
2 spsk Purløg
1 spsk Karse (valgfrit)
500 g Asparges 1/2 tsk Salt 2 stk. Æg, hårdkogte 2 spsk Purløg 1 spsk Karse (valgfrit)

Til dressingen

50 ml Asparges-bouillon
2 spsk Neutral madolie
1 spsk Æbleeddike
5 dråber Hermesetas Flydende
1 drys Salt
1 drys Sort peber
50 ml Asparges-bouillon 2 spsk Neutral madolie 1 spsk Æbleeddike 5 dråber Hermesetas Flydende 1 drys Salt 1 drys Sort peber

Anvendte produkter

← tilbage til oversigt