Aspargessalat med purløg og æg
Winterkälte ade: Dieser Spargelsalat mit Ei und Schnittlauch weckt Frühlingsgefühle. Auch mit Radieschen & Gurke ein Schmaus.
Forberedelse
- Skræl aspargesstænglerne og skær dem i ca. 3 cm lange stykker (de træagtige ender skæres af). Kom aspargesstykkerne i en gryde med vand sammen med et drys salt, og lad dem småkoge under låg ved middel varme i ca. 10 minutter, aspargesne skal stadig være sprøde. Rør rundt en gang imellem.
- Mens aspargesne koger, kan du gøre resten af tingene klar: De hårdkogte æg pilles, halveres og skæres i skiver. Purløget snittes fint, og karsen klippes af.
- Lad de kogte asparges dryppe af i en si. Gem kogevandet fra aspargesne. Lad de kogte asparges køle af et øjeblik. Kom dem herefter op i skål og bland dem med ingredienserne til dressingen. Vend resten af de forberedte ingredienser i og bland det hele sammen. Smages til med salt og peber og serveres helst lun.
Tip: For at give salaten lidt ekstra friskhed kan du vende fintsnittede skiver af radiser eller agurk i lige inden servering.
Næringsværdier pr. portion
970
kj
231
kcal
12.5
protein g
9
kulhydrater g
16.5
fedt g
Ingredienser til 2 portioner
Til salaten
500 g | Asparges |
1/2 tsk | Salt |
2 stk. | Æg, hårdkogte |
2 spsk | Purløg |
1 spsk | Karse (valgfrit) |
Til dressingen
50 ml | Asparges-bouillon |
2 spsk | Neutral madolie |
1 spsk | Æbleeddike |
5 dråber | Hermesetas Flydende |
1 drys | Salt |
1 drys | Sort peber |